Dit is een Spaans gerechtje,om precies te zijn van de Canarische eilanden.
Je kunt het serveren als tapa(hapje)maar ook gewoon als onderdeel van een hoofdmaaltijd met een lekker visje of een stukje gegrild vlees.
Tip: serveer er "mojo"bij ( koude saus,typisch Canarisch recept,rood of groen,kijk voor het recept bij sauzen en soepen).
Voor 2 ? 3 personen:
1 kg vastkokende kleine,nieuwe aardappelen
2 el grof zeezout
10 g fijn zeezout of keueknzout
Boen de aardappelen goed schoon,verwijder al het zand.Doe ze in een kookpan,voeg het grove zeezout toe en vul de pan met water,totdat de aardappelen n?t onderstaan.
Kook de aardappelen gaar in circa 20 minuten.Giet ze af en voeg het fijne zeezout of keukenzout toe.
Zet de pan terug op het vuur,zet het vuur op z'n laagst.
Schud de aardappelen regelmatig om zodat er een zoutkorstje ontstaat.
Serveer direct met eventueel een mojo naar keuze en ailoli.