Je hebt nodig:
1 kg vastkokende aardappel,liefst nieuwe aardappeltjes,met schil
olijfolie(of olie met een smaakje,bijv. knoflookolie,truffelolie,chiliolie)zoveel als nodig is
zeezout,grof
twee handjes versgeknipte rozemarijnnaaldjes
(eventueel 2 teentjes gehakte knoflook gelijk met de rozemarijn toevoegen)
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Boen de aardappelen goed schoon,snijd ze eventueel in stukken als ze te groot zijn.
Je kunt er ook voor kiezen om de aardappelen even voor te koken,doe dit dan 8 minuten en laat ze afkoelen.
Schep de aardappelen in een ovenschaal die past(niet te groot en zeker niet te klein).Voeg zoveel olie toe totdat alle aardappelen er glanzend uitzien.
Meng ze met zeezout naar smaak.
Bak de aardappelen in de oven ongeveer 45 minuten en voeg halverwege de rozemarijnnaaldjes toe,schep goed om tussendoor.
Serveer ze bij gegrilld vlees of als bijgerecht van de barbecue.