Een aardappelsalade smaakt altijd goed,bij een buffet of op een warme zomerdag,of als makkelijke maaltijd met wat soep vooraf.
Aardappelsalade met cr?me fra?che,bieslook en bacon
Je hebt nodig:
1 kg nieuwe krielaardappeltjes,schoongeboend
zeezout,versgemalen zwarte peper
150 g bacon in plakjes
handje gebakken uitjes(bijvoorbeeld conimex)
2,5 dl cr?me fra?che
klein bosje verse bieslook,fijngesneden
Kook de aardappeltjes in water met wat zout gaar,giet ze af en laat ze uitlekken.Snijd grotere exemplaren doormidden en laat ze afkoelen.
Bak de bacon knapperig in een pan met antiaanbaklaag.Laat ze afkoelen en breek ze in kleine stukjes.
Schep de cr?me fra?che,zout en peper door de aardappels.
Spatel de stukjes gebakken bacon en een deel van de gebakken uitjes erdoor.
Bestrooi met de bieslook en de rest van de gebakken uitjes.
************************************************************************************************************************************************************************
Aardappelsalade met sjalotjes,peterselie en vinaigrette
1 kg nieuwe krielaardappeltjes met schil,schoongeboend
zeezout,versgemalen zwarte peper
1 tl Dijonmosterd
2 el witte wijnazijn
6 el extra vergine olijfolie
3 sjalotjes,fijngesneden
handvol verse platte peterselie,fijngesneden
Kook de aardappeltjes gaar in water met wat zout,giet af,laat ze uitlekken en afkoelen,snijd grotere exemplaren doormidden.
Klop de mosterd met de azijn en voeg langzaam de olijfolie toe.Voeg de sjalot en peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
Schep de afgekoelde aardappels door de sjalot-peterselievinaigrette.
************************************************************************************************************************************************************************
Aardappelsalade met knoflook,mayonaise en tuinkers
1 kg nieuwe krielaardappeltjes in de schil,schoongeboend
zout,versgemalen zwarte peper
1 eierdooier,supervers
1 tl grove mosterd
6 dl extra vergine olijfolie
1 teen knoflook
citroensap
2 bakjes tuinkers(100 g)
Kook de aardappeltjes gaar in water met wat zout,giet ze af en laat afkoelen.Snijd grotere exemplaren doormidden.
Maak de mayonaise door de eidooier en de mosterd in een kom door elkaar te kloppen.Voeg druppel voor druppel de olijfolie toe.
na anderhalve dl kun je de rest sneller toevoegen.Blijf kloppen!
Stamp de knoflook met wat zout in een vijzel fijn en voeg aan de mayonaise toe.Breng op smaak met zout en peper en een scheutje citroensap.
giet de knoflookmayonaise over de aardappeltjes.Leg de bakjes tuinkers op de zijkant en snijd de steeltjes af.Spatel de tuinkers door de aardappelsalade.
Veel plezier met deze recepten!