Lekker pittig hapje! De scherpe zelfgemaakte saus maakt het helemaal compleet
Je hebt nodig:
600 g kipkluifjes ongekruid
1 tl knoflookpoeder
halve tl zout
zwarte peper, versgemalen
Voor het beslag:
100 g bloem
anderhalve tl bakpoeder
3 tl knoflookpoeder
versgemalen zwarte peper
2 tl zout
3 el sesamzaad
150 ml melk
700 ml arachide olie (om in te bakken)
100 g bloem (in een plastic zak)
Voor de saus:
100 ml ketchup
1 kleine rode ui, fijngesnipperd
1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
Bestrooi de kip met knoflookpoeder, zout en peper. Doe voor het beslag alle droge ingredi?nten in een kom en meng er als laatste met een garde de melk erdoor heen.
Schenk het beslag over de kip. Hussel de kip door het beslag. Verwarm de olie in een hoge pan tot circa 180 graden.
Doe de bloem in een plastic zak. Haal de kip uit het beslag en laat even uitdruppelen.
Doe alle kip in de zak met bloem en schud alles goed door elkaar. Haal de bebloemde kip uit de zak en bak ze n de hete olie in circa 5 minuten bruin.
Laat even uitlekken op keukenpapier.
Hak voor de saus alle ingredi?nten fijn in een keukenmachine of vijzel en serveer bij de kip. Eet smakelijk!