Auteur Topic: Kibbeling met remouladesaus, hapje of hoofdgerecht ca 2-3 personen  (gelezen 2178 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Kibbeling met remouladesaus, hapje of hoofdgerecht ca 2-3 personen
« Gepost op: 05 maart, 2008, 21:46:01 pm »
 :kwijl: Kibbeling, lekker! Nu maak je hem zelf; met ook nog een zelfgemaakte remouladesaus die er dus echt bij hoort! Veel plezier met dit recept!

Voor de kibbeling en het beslag:

250 g bloem
250 ml bier
1 el olijfolie
1 tl zout
versgemalen zwarte peper
500 g kabeljauwfilet in handzame stukjes. Niet te groot maar ook niet te klein.

Doe de bloem in een kom en schenk er al roerend het bier erbij.Voeg olijfolie, zout en peper toe en roer alles mooi glad.
Snijd intussen de vis in stukken. Bestrooi met zout en peper.

Maak alvast de saus:

4 el scharrelmayonaise
1 tl mosterd
versgeknipte peterselie
4 augurken in miniblokjes gesnipperd
1 sjalot in miniblokjes gesnipperd
1 el kappertjes
Meng alles door elkaar, voeg evt nog zout en peper toe, even proeven dus!

Verwarm de friteuse voor op 180 graden.
Wentel de stukjes vis door de bloem en haal ze door het beslag.
Frituur de stukjes vis krokant in de friteuse, hou even in de gaten hoe lang.Als ze goudgeel kleuren is het ok?.

Serveer de saus erbij en...smullen maar!!!!

« Laatst bewerkt op: 25 juli, 2008, 16:57:13 pm door Marielle »