Een antiboise is een mengsel van verschillende groentes en kruiden die als "saus" / garnituur wordt gebruikt, heerlijk bij een stukje gegrilde vis, bijvoorbeeld tonijn.
Je ziet het vooral in de Zuidfranse of Mediterrane keuken en er is geen vast recept gelijk.
Meestal bestaat het mengsel uit rijpe tomaten,zwarte olijf, ui, knoflook en verse fijngesneden kruiden. Gezond, lekker en zo klaar!
Je hebt nodig (2 personen)
3 rijpe tomaten, in fijne blokjes
1 rode ui, fijngesnipperd
100 g zwarte olijven, fijngesneden
handje verse peterselie e/of basilicum, fijngehakt
olijfolie, zout en peper naar smaak
citroensap
een scheutje balsamico crème naar smaak (liefst blanke i.p.v. donker, zodat alle kleuren mooi blijven)
Snijd alle ingrediënten fijn en meng in een kom, breng naar wens op smaak met citroensap, zout, peper en balsamicocrème.
Serveer met een gegrild stukje vis of vlees, lekker met rijst, frietjes of gebakken aardappelen.
Eet smakelijk!