Auteur Topic: Chimichurry saus (Argentijnse koude saus)  (gelezen 3634 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Chimichurry saus (Argentijnse koude saus)
« Gepost op: 10 juni, 2007, 19:39:09 pm »
 :chili: Lekkere pittige saus voor bij (gegrild) rundvlees.! Wel een dag van tevoren bereiden zodat alles goed kan intrekken.

Je hebt nodig:

1 schone afsluitbare pot
2 rode uien
4 teentjes knoflook
2 Spaanse pepers
2 grote,rijpe tomaten
1 zakje peterselie
half zakje koriander
250 ml olijfolie(extra vergine)
150 ml rode wijnazijn
zout en versgemalen peper naar smaak



Pel de uien en de knoflook en snijdt ze fijn.Verwijder de zaadjes uit de peper.
Snijd de peper,tomaat,koriander en peterselie zeer fijn.
Meng alles in een kom en voeg de olijfolie en de rodewijn azijn toe,breng op smaak met zout en peper.

Schep de saus over in een afsluitbare pot en laat minimaal 24 uur intrekken in de koelkast.

Heb je saus over, dan is deze nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Ook lekker bij BBQ.
« Laatst bewerkt op: 12 augustus, 2008, 23:01:50 pm door Marielle »