Auteur Topic: Tagliatelle met peper- tomatenroomsaus en rivierkreeftjes en rucola (2 p)  (gelezen 5279 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Tagliatelle met peper- tomatenroomsaus en rivierkreeftjes en rucola (2 p)
« Gepost op: 31 januari, 2011, 17:09:30 pm »
Echt lekker en eens wat anders dan de standaard tomatensaus.


Je hebt nodig:

tagliatelle of andere dunne pasta voor 2 personen
1 chilipeper
3 teentjes knoflook, in plakjes
olijfolie
1 pakje room (kookroom of slagroom ongezoet)
1 verpakking rivierkreeftjes (vers, 200 g Lidl,AH)
1 sjalot
2 tomaten, ontveld en in blokjes
1 el paprikapoeder (pikant maar zoete mag ook)
1 potje sugocasa of basis tomatensaus
150 g rucola

Bak in wat olijfolie de chilipeper, knoflook, sjalot en de paprikapoeder aan. Voeg na 5 minuten de tomaat toe en bak even mee.

Kook intussen de pasta beetgaar. Voeg de tomatensaus toe aan het knoflook emgsel en bak even op zacht vuur en laat iets inkoken. Voeg dan de room toe en laat wederom inkoken.Breng de saus op smaak met zout en peper indien nodig.

Voeg tot slot de rivierkreeftjes toe, laat ze even meewarmen (zeker niet laten koken want dan worden ze taai!).

Verdeel de rucola over 2 diepe borden, verdeel de pasta over de rucola en verdeel tot slot de saus erover. Serveer er eventueel nog een (tomaten) salade bij.

Eet smakelijk!