Makkelijk en snel vegetarisch recept, niet echt mager vanwege de room en de ricotta, maar erg lekker!
vor een niet vegetarische variant kun je uitgebakken spekjes toevoegen aan de suas, of op het laatst over het gerecht strooien.
Je hebt nodig:
2 bakken tortelloni con formaggio e nocci (met kaas en noten a 250 g, koelvers, AH) of ander merk gevulde pasta met kaas en notenvulling
1 zakje groentemix broccoli/bloemkool
100 g ricotta (bakje 250 g, verse kaas)
1 bekertje slagroom (125 ml)
1 bakje walnoten (60 g), grof gebroken
zout en versgemalen zwarte peper
Kook de pasta in ruim kokend water met zout in 4 minuten beetgaar. Kook de bloemkool en de broccoli samen in weinig water met zout in 2 minuten beetgaar en giet af, vang een half kopje van het kookvocht op.
Verdeel de ricotta in kleine stukjes. Verwarm in een steelpan op laag vuur de slagroom met de ricotta. Laat de ricotta in de room smelten en breng op smaak met (versgemalen) peper.
Houd de saus op een laag vuurtje warm, voeg eventueel wat kookvocht van de groente toe als de saus te dik wordt. Schep de tortelloni in 2 diepe borden, verdeel de groenten met de kaassaus erover en bestrooi met de walnoten.
Eet smakelijk!