Auteur Topic: Salade met makreel, krieltjes en appel (met recept voor vinaigrette, 4 personen)  (gelezen 5087 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Na het lezen van dit recept krijg ik weer helemaal zin in de zomer! Lekkere frisse maaltijdsalade- lekker buiten eten in t zonnetje zou het helemaal goed laten smaken!

Je hebt nodig:

2 granny smiths
100 g cherrytomaten
4 bosuitjes
200 g veldsla
200 gram mini krieltjes (liefst met schil, indien niet verkrijgbaar dan de voorverpakte variant)
1 gerookte makreel

voor de vinaigrette:

1 sjalot
3 tl mosterd
3 el witte wijnazijn of citroensap
2 tl vloeibare honing
8 el olijfolie extra vierge
5 takjes peterselie
zout, versgemalen peper

Bereiding vinaigrette:

Pel en snipper de sjalot. Klop de mosterd met de sjalot, de azijn, de honing en zout en peper door elkaar.

Voeg al kloppend de olie toe en blijf kloppen tot een goed gemengde dressing ontstaat. Snijd de peterselie fijn. Meng de peterselie door de vinaigrette.

Was nu de krieltjes in de schil,snijd ze eventueel doormidden en kook ze gaar- laat ze afkoelen tot lauw.
Gebruik je kant en klare geschilde krieltjes, volg dan de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de appels in repen. Halveer de tomaatjes. Snijd de bosui in ringetjes. Maak de sla, aardappeltjes,appel, bosui en kerstomaten aan met de vinaigrette. Haal het visvlees van de makreel. Verdeel de salade en de makreel over de borden.

Eet smakelijk!