Dit gerecht is eigenlijk ontstaan toen ik eens restjes op ging maken, beetje van alles wat, maar tot mijn verbazing staat iets soortgelijks ook bij de Italiaan op de kaart!
Hoeveelheden heb ik er dus niet precies bij gezet, gewoon een beetje op je gevoel doen en dan lekker van smullen!
Je hebt nodig:
pasta naar keuze, voldoende voor 2 personen
gerookte zalm, in reepjes gesneden
ontdooide spinazie
1 flinke el verse gehakte Italiaanse kruiden (evt. uit diepvries)
1 teen knoflook, geperst
100 ml (kook)room
1 scheutje droge witte wijn
versgemalen peper en zout
1 ui, gesnipperd
olijfolie
1 el groene pesto
beetje geraspte parmezaanse kaas
Kook de pasta beetgaar. Giet af en giet er wat olijfolie over.
Fruit het gesnipperde uitje in wat olijfolie. Voeg de kruiden toe en pers er de knoflook er boven uit. Bak een minuutje mee.
Doe de room erdoor en roer om tot deze glad is. Voeg een scheutje wijn toe en de ontdooide spinazie en de pesto. Dan de zalm erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.
Schep de pasta erdoor en warm alles al roerend nog even goed door.
Strooi tot slot de parmezaanse kaas erover of geef deze er apart bij.