Auteur Topic: Pasta met zeevruchten, knoflook en rode peper  (gelezen 4600 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Pasta met zeevruchten, knoflook en rode peper
« Gepost op: 15 maart, 2010, 22:16:27 pm »
6 el olijfolie extra vierge
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in dunne reepjes
300 g spaghetti
1 zak gemengde zeevruchten (500 g, diepvries), ontdooid
6 el platte peterselie, fijngesneden
chilipeper (molen, 23 g)
1 citroen, in partjes
 
Verhit de olie in een kleine steelpan, voeg de knoflook en de rode peper toe. Neem van het vuur en laat 15 min. staan.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Dep de zeevruchten droog met keukenpapier. Schenk de olie met de knoflook en de peper in een koekenpan. Verhit de olie en bak de zeevruchten 5 min. Schep regelmatig om.

Giet de pasta af en schep alles bij de zeevruchten. Bestrooi met de peterselie en breng op smaak met chilipeper en zout. Verdeel de pasta over 2 borden en garneer met een partje citroen.








































bron: AH
« Laatst bewerkt op: 15 mei, 2011, 16:54:36 pm door Marielle »