Dit is van oorsprong een Duits recept. Je maakt het van dunne runderlapjes of rosbieflapjes van ongeveer 1 cm dik, die je even platslaat.
Je vult deze vervolgens met o.a. reepjes augurk en een plakje spek...oprollen en aanbraden!
Heerlijk met aardappelpuree en spruitjes.
Je hebt nodig:
4 hele dunne lapjes rundvlees elk van ongeveer 100/150 gram (indien nodig even platslaan)
1 ui
versgemalen zwarte peper en zout
pittige mosterd
plakjes mager ontbijtspek (afhankelijk van de grootte van de lapjes rundvlees)
dunne reepjes zoetzure augurk
3 el olie
20 g boter
cocktailprikkers
halve fles volle rode wijn
Pel en snipper de ui.
Kruid de lapjes aan ??n zijde met peper en zout. Smeer de andere kant dun in met mosterd. Beleg de mosterdkant met plakjes ontbijtspek. Verdeel hierover de gesnipperde ui en het reepje augurk. Rol de lapjes rundvlees op en zet ze vast met bijvoorbeeld een cocktailprikker.
Verwarm de wijn in een pannetje. Verhit de olie en de boter in een ruime braadpan. Bak hierin de rolletjes rondom bruin.
Blus af met de warme rode wijn en laat de rolletjes in ongeveer anderhalf uur sudderen met het deksel op de pan tot het vlees zacht en gaar is.
Eet smakelijk!