Auteur Topic: Biefstuk met gorgonzola saus en sjalotjes (hoofdgerecht 2 personen)  (gelezen 4506 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Biefstuk met gorgonzola saus en sjalotjes (hoofdgerecht 2 personen)
« Gepost op: 24 januari, 2010, 15:21:36 pm »
Hmmm zo lekker! Een van oorsprong Italiaans recept.

Je hebt nodig:

5 sjalotjes
1 knoflookteentje
50 gram gorgonzola of andere blauwschimmelkaas
30 gram boter
2 biefstukken
zout en versgemalen peper
100 ml  witte wijn
125 ml cr?me fra?che


Snijd de gepelde sjalotjes, in de lengte, in 6 partjes. Snipper het gepelde knoflookteentje en verkruimel de kaas.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstukken snel aan beide kanten bruin.

Bestrooi het vlees met zout en peper , neem het uit de pan en houd het afgedekt met aluminiumfolie warm.
Bak in de achtergebleven boter de sjalot en knoflook zachtjes ca. 4 minuten.

Schenk de wijn erbij en breng die aan de kook; schraap hierbij de aanbaksels van de panbodem los. Laat de wijn tot de helft inkoken.

Voeg de cr?me fra?che toe en breng het geheel al roerende aan de kook.
Voeg de verkruimelde kaas toe en laat die, al roerende zachtjes smelten.

Leg de biefstukken in de saus en voeg het uitgelopen braadvocht toe.
Laat de biefstukken in ongeveer 1 minuut warm en rose worden.

Serveer de biefstukken met de saus en de sjalotjes erover.
Lekker met (verse) pasta en geroosterde tomaten. Maar uiteraard ook heerlijk met lekkere frietjes en een salade!