Auteur Topic: Kalfsschnitzel met marsala saus (4 personen)  (gelezen 4934 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Kalfsschnitzel met marsala saus (4 personen)
« Gepost op: 31 augustus, 2009, 22:03:24 pm »
Voor wie echt iets speciaals wil. Ik heb dit gegeten tijdens een vakantie in een Italiaans restaurant. Het vlees was heerlijk zacht, haast om op te zuigen en tja, de saus..... :puh2: Heel simpel te maken en zo lekker!

Je hebt nodig:

4 kalfsschnitzels (in totaal 500 g)
bloem, gemengd met zout en peper
50 g boter
1 el olie
200 ml marsala  wijn (niet al te zoet, liefst tikkie droog)
klein scheutje room
30 g boter in blokjes

Plet de schnitzels met een deegroller totdat ze een halve centimeter dik zijn. Wentel het vlees door het bloem-zout-peper mengsel en schud het teveel eraf.
verhit de boter en olie in een pan en bak de schnitzels 2 minuten aan beide zijden op een zacht vuur.
Haal ze uit de pan en houd ze warm d.m.v in folie in de oven te zetten.
Doe de marsala in de pan  en breng het aan de kook. Roer aanbaksels los, draai het vuur iets lageren laat de saus iets indikken. Doe de room erbij en laat alles nog iets sudderen., klop daarna de extra blokjes boter erdoor tot de saus wat indikt.
Doe de schnitzels weer terug in de pan en laat ze 1 minuut meesudderen in de saus tot ze goed warm zijn.

Serveer de schnitzels direct. Geef er romige aardappelpuree bij met gepofte knoflook erdoor en een salade.
Smullen maar!