Auteur Topic: Zoete kerriesaus  (gelezen 4235 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Zoete kerriesaus
« Gepost op: 29 december, 2015, 18:25:06 pm »
Deze makkelijk te maken saus is heerlijk op tafel als je gaat gourmetten. Je kunt deze saus heel goed een dag van tevoren al maken. De hoeveelheden zijn voor ca. 4 personen.
2 eetlepels zonnebloemolie
1 klein uitje
1 volle theelepel kerriepoeder
2 eetlepels gembersiroop (of honing)
50 ml slagroom of kookroom
5 volle eetlepels mayonaise
Schil de ui en snipper deze in zo klein mogelijke stukjes.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de ui heel zachtjes. Voeg het kerriepoeder toe en laat dit even 30 seconden meebakken. Giet nu de gembersiroop en de slagroom erbij.
Roer het even door elkaar terwijl de saus een beetje inkookt, maar laat het niet te ver inkoken. Neem nu de pan weg van het fornuis en roer er met een garde de mayonaise doorheen.
Als je de saus een beetje pittig wil maken kun je er nu nog een theelepeltje sambal doorroeren.
Doe de saus in een kommetje en laat het afkoelen.


Bron: Rudolph van Veen