Auteur Topic: Sambal  (gelezen 4212 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Sambal
« Gepost op: 23 januari, 2016, 18:29:11 pm »
SAMBAL[/size]Je hebt nodig:300 gram Spaanse peper
(indien de sambal zeer pittig en scherp moet zijn, kan deze worden vervangen door Madam Jeanette, maar let op! DIT IS ZEER HEET)
2 eetlepels ketjap manis
4 teentjes knoflook
3 eetlepels bruine basterdsuiker (voor minder zoet gebruik je 2 lepels)
3 eetlepels zonnebloemolie
Het sap van 2 verse citroenen
½ theelepel sereh
3 middelmaat uien, het liefst rode, maar witte kan en mag natuurlijk ook
3 eetlepels natuurazijn

Bereiding:

Maak de uien schoon, en snijd deze in stukjes. Was de Spaanse peper en snijd ook deze fijn.
(laat de pitjes zitten, en bereid deze mee)
Doe vervolgens de beide ingrediënten in een blender, en pureer het fijn. Voeg nu beetje bij beetje de rest van de ingrediënten toe.
Als alles is gemend, maak dan op laag vuur, bij voorkeur in de wok, alles gaar, maar blijf alles wel goed in beweging houden.
Als het geheel droog is, en er geen vocht meer is te zien, is de sambal klaar.
Bewaar het b.v. in een weckpot.
TIP:
Sambal is lang houdbaar, dus de receptuur kan worden verdubbeld.
Bewaar bij voorkeur de sambal wel in de koelkast.

Recept: Marcel de Man[/size]