Heerlijk verse pasta met paddenstoelen, ze zijn er nu dus profiteer ervan!
Je hebt nodig:
200-300 g verse pasta naar keuze, ik gebruik zelf verse spaghetti
200-300 g verse gemengde paddenstoelen, of oesterzwammen
1 sjalot, fijngehakt
2 teentjes knoflook, in plakjes
handje verse rucola
wat geroosterde pijnboompitjes
200 ml room
200 (been)ham, in repen (vleeswaren afdeling)
50 ml droge witte wijn
boter of olie, versgemalen zwarte peper en zout
Fruit de sjalot aan, voeg de wijn en de room toe, laat even inkoken, voeg de hamreepjes toe, laat afkoelen en voeg naar smaak zout en peper toe.
Kook intussen de pasta beetgaar.
Bak de paddenstoelen in wat boter of olie met de knoflookplakjes mooi lichtbruin. Zout en peper toevoegen naar smaak. De knoflook mag niet verbranden, anders wordt deze bitter!
Giet de pasta af en laat iets kookvocht in de pan. Roer de ham-roomsaus erdoor, warm even goed door.
Verdeel de pasta over de borden en daarop de gebakken paddenstoelen. Verdeel de rucola erover en een paar geroosterde pijnboompitjes.
Eet smakelijk!