Auteur Topic: Hazenrug met rode wijn - uiensaus (6 personen)  (gelezen 4220 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Hazenrug met rode wijn - uiensaus (6 personen)
« Gepost op: 03 oktober, 2009, 20:01:56 pm »
3 stuks  hazenrugfilet ? 250 g per stuk
 olijfolie
 500 ml volle rode wijn + extra scheutje
 1 eetlepel tomatenpuree
 1 pot vleesfond (380 ml)
 halve pot zilveruitjes (a 340 g), uitgelekt
 50 g koude boter, in blokjes
 

Dep de hazenrugfilet droog met keukenpapier en bestrooi naar smaak met zout en (versgemalen)peper. Verhit de olijfolie in een braadpan en braad het vlees rondom mooi bruin.
Draai het vuur laag en braad het vlees afgedekt nog 20-25 minuten tot het vlees vanbinnen ros? is. (Controleer de gaarheid eventueel door een kleine inkeping in het midden van de filet te maken.) Kook intussen op hoog vuur de wijn in 10 minuten in tot de helft.
Roer in een andere pan de tomatenpuree los met het extra scheutje wijn en voeg het daarna samen met de vleesfond en de zilveruitjes toe aan de ingekookte wijn.
Laat het vervolgens nog 15-20 minuten inkoken tot er ongeveer 250 ml saus van over is. Neem het vlees van het vuur en laat het nog 10 minuten afgedekt rusten.

Haal de wijnsaus van het vuur en klop er de boter door. Snijd het vlees in mooie plakken, presenteer het op een grote schaal en geef de saus er apart bij.

Geef er bijvoorbeeld aardappelpuree bij met rode kool. Eet smakelijk!