Auteur Topic: Albondiga's (Spaanse gehaktballetjes, tapas)  (gelezen 4074 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Albondiga's (Spaanse gehaktballetjes, tapas)
« Gepost op: 03 oktober, 2009, 15:41:48 pm »
Hmmm heerlijk, zowel warm als koud!Genoeg voor 8 personen. TIP: ze zijn zo lekker dat je er beter wat meer van kunt maken, en dan de volgende dag koud bij een lekker stokbroodje serveren...mmm!


Je hebt nodig:

1 ei
zout, peper
2 teentjes knoflook, geperst
2 sjalotjes, fijngesneden
3 grote tomaten, ontveld, in stukjes
400 g rundergehakt
2 dl kipbouillon
1-2 el vers broodkruim
2 el fijngesneden bladpeterselie
2 el olijfolie

Meng gehakt, broodkruim, ei, zout, peper, 1 uitgeperst teentje knoflook en peterselie en vorm hiervan kleine balletjes. Bak ze rondom bruin in de hete olie. Voeg de sjalot, nog een teentje knoflook en tomaat toe en bak dit 5 min. mee.


Schenk de bouillon erbij en laat alles 20 minuten pruttelen tot de saus is ingedikt. Serveer de gehaktballetjes warm of koud.
Smullen maar!