Auteur Topic: Groene olijven in eigen marinade  (gelezen 2008 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Groene olijven in eigen marinade
« Gepost op: 03 oktober, 2009, 14:40:05 pm »

Lekker! Gemarineerde olijven, nu maak je ze zelf!

Je hebt nodig:

1 gedroogde rode peper, verkruimeld

300 g groene Spaanse olijven zonder pit
1 blaadje laurier, verkruimeld
3 tl fijngesneden kruiden (oregano, tijm en rozemarijn)
1/2 tl venkelzaadjes of komijnzaadjes, gekneusd
2 el (sherry)-azijn
3-4 el olijfolie
een schone glazen pot met deksel

Meng alles door elkaar en vul de glazen pot. Laat minimaal 2 dagen marineren in de koelkast voordat je ervan gaat smullen.