Auteur Topic: Clubsandwich ossenworst met zelfgemaakte olijventapenade en rucola (2-4 p)  (gelezen 2549 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Clubsandwich ossenworst met zelfgemaakte olijventapenade en rucola (2-4 p)
« Gepost op: 22 september, 2009, 20:37:52 pm »
Hmmm :kwijl: een clubsandwich met de enige echte Amsterdamse ossenworst!

Je hebt nodig:

8 sneden vers witbrood, ongeveer 2cm dik
10 trostomaatjes, in partjes
rucola
2 eetlepels kappertjes
olijfolie
ossenworst


voor de olijventapenade:


100 g groene olijven zonder pit
100 g zwarte olijven zonder pit
20 g kappertjes
40 g sjalotjes
2 teentjes knoflook
10 g ansjovisfilet
50 g gedroogde tomaat
50 ml olie van de gedroogde tomaten

Hak de olijven, kappertjes en sjalotjes fijn. Maal de knoflook, de ansjovis en de gedroogde tomaat helemaal fijn. Voeg de olijven en de olie bij elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe.
Besmeer de sneden witbrood met de zelfgemaakte tapenade. Meng de tomaat met de rucola en de de kappertjes. Sprenkel wat olie over de sla.
Snijd de osseworst en doe deze op 4 van de sneden witbrood. Verdeel ook de salade over de 4 sneden. Leg de andere 4 sneden witbrood erop. Snijd de sandwich in vieren en doe door elk kwart een prikkertje.

TIP: wat ook lekker is: eerst de sneetjes brood licht roosteren. Eet smakelijk!