Auteur Topic: Ciabatta met pittige schnitzelreepjes en tomatensaus (lunch/ warme maaltijd 4 p)  (gelezen 2024 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Nu eens een ciabatta broodje wat rijkelijk belegd is/ gegeten wordt met zlefgemarineerde vleesreepjes in Italiaanse stijl.
Ik zeg: Proberen! :yes:

100 g magere spekrepjes
400 gr varkensschnitezels,in reepjes
3 el olijfolie
1 el gedroogde salie
zout en versgemalen peper
500 ml blik tomatenblikjes met vocht
12 gehalveerde zwarte olijven zonder pit
een halve komkommer,in schuine reepjes
parmezaanse kaas
4 afbak ciabatta's of 1 hele ciabatta in 4 delen

Bak de magere spekreepjes in de olijfolie uit. Voeg dan de schnitzelreepjes toe met de salie.Bak het geheel lekker bruin.
Voeg flink wat zout en versgemalen zwarte peper toe. De tomatenblokjes even zeven en toevoegen.
Voeg tot slot de olijven en de komkommer toe. Warm even mee en serveer het mengsel direct bij de ciabatta's.

Bestrooi naar wens met parmezaanse kaas.  Eet smakelijk!