Auteur Topic: Zelfgemaakte ketchup  (gelezen 2366 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Zelfgemaakte ketchup
« Gepost op: 17 september, 2009, 15:22:14 pm »
1 kg tomaten, in stukjes
300 g ui, in kleine stukjes
100 g zure appel, in stukjes
200 g azijn
200 g geleisuiker


Breng de tomaatstukjes aan de kook met de ui en appel. Laat het ongeveer 30 minuten zachtjes doorkoken en wrijf het daarna door een zeef.
Voeg zout en peper, geleisuiker en azijn toe en laat het nogmaals 20 minuten zachtjes doorkoken totdat er een dikke vloeibare saus ontstaat. Roer de saus regelmatig goed door.
Laat de ketchup afkoelen en doe hem in een plastic spuitflesje. De ketchup is een week houdbaar.