Auteur Topic: Gepofte aardappel met blauwe kaas (4 personen bijgerecht)  (gelezen 4834 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Gepofte aardappel met blauwe kaas (4 personen bijgerecht)
« Gepost op: 03 oktober, 2009, 21:28:51 pm »
 :puh2: Lekker snel aardappels poffen kan dus gewoon in de magnetron, maak ik al jaren gebruik van! Dit keer gevuld met blauwe kaas mengsel.

Je hebt nodig:


4 grote vastkokende aardappels
 100 g blauwaderkaas (bijv. Danish blue, Castello blue)
 wat verse bieslook, fijngeknipt
 1 bakje Griekse yoghurt (a 150 g)
 olijfolie
 1 rode ui, in halve ringen
 1 teentje knoflook, geperst
 1 zak panklare spinazie (300 g)
 
Aardappels schoonboenen, met vork inprikken en in magnetronschaal op stuk keukenpapier leggen. Aardappels afgedekt (met magnetronfolie of plastic deksel) op vol vermogen in ongeveer 8 minuten gaar laten worden.
 
Aardappels in theedoek verpakt 5 minuten laten nagaren. Kaas fijn verkruimelen en met bieslook, zout en peper door yoghurt mengen. In wok ui en knoflook in olie fruiten, spinazie toevoegen en al omscheppend in 4-5 min. laten slinken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Snijd de aardappels in op het bord. Schep de kaassaus erin en geef de spinazie ernaast scheppen.

Smaakt super bij en biefstukje. Eet smakelijk!