Auteur Topic: Kipstoofpotje met mosterd, room, prei en champignons (2 personen, hoofdgerecht)  (gelezen 2984 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Lekker "pruttelgerechtje".  Je gebruikt kipfilet, deze word lekker langzaam gaar gestoofd in een uur, in een mengsel van bouillon, room en verse groente. Heb je je handen weer vrij voor iets anders!

Je hebt nodig:

olijfolie
500 g kipfilet, in blokkken gesneden
1 ui, gesnipperd
1 prei, in ringen
2 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes
350 g champignons, in plakjes
350 ml kippenbouillon
200 ml room
2 tl citroensap
2 tl dijonmosterd

Bak de kipblokjes aan in wat olijfolie tot ze goudbruin zijn.
Haal het vlees uit de pan. Verwarm nog wat olie in de pan en bak hierin de knoflook, prei, ui en champignons zachtjes tot het meeste vocht is verdampt.
Doe de bouillon, room, citroensap en  mosterd erbij en breng zachtjes aan de kook. Voeg de kipblokjes weer toe en laat alles op een zacht vuurtje 1 uur pruttelen.
Breng dan op smaak met zout en versgemalen zout en peper. Serveer met gekookte krieltjes in de schil of rijst, met een groene salade.
Eet smakelijk!