Auteur Topic: Blini's met gerooke paling, gerookte zalm en garnalen (20-30 stuks)  (gelezen 2098 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Blini's met gerooke paling, gerookte zalm en garnalen (20-30 stuks)
« Gepost op: 26 augustus, 2009, 21:04:36 pm »
 :puh2: Hm zo lekker dit! En, weer eens wat anders dan de toastjes of stokbrood op tafel te zetten...!

Blini"s zijn kleine poffertjes, je maakt ze gewoon zelf. kant en klaar zou kunnen, maar is lang zo lekker niet- en bovendien: meestal zijn kant en klare poffertjes gezoet. Das niet lekker in combinatie met heerlijk hartige hapjes!

Je hebt nodig:

100 g gerookte palingfilet 
100 g gerookte zalmfilet
6 radijsjes
200 g poffertjesmix
1 ei
50 g boter
1 bakje tuinkers
125 ml cr?me fra?che

Snijd de palingfilet in stukjes. Snijd elk radijsje in 4 partjes. Meng 2 dl water met de poffertjesmix en het ei. Verhit een klontje boter in een koekenpan, schep het beslag met een kleine lepel in 4 porties op ruime afstand van elkaar in de pan en bak de blini's aan beide kanten goudbruin.
Houd de blini’s afgedekt onder folie warm en bak ondertussen nog 8 blini’s. Leg op elke blini een plukje tuinkers en een theelepel zure room. Beleg 6 blini’s met gerookte zalm en de andere met de palingfilet. Garneer elke blini met 2 partjes radijs. Vistip: De blinis kunnen ook met gerookte forelfilet of met Hollandse garnalen