Het is binnenkort weer paddotijd!
Je kunt me er haast voor wakker maken s'nachts...Moet je wel met wat lekkers komen he...
Heel makkelijk te maken, een stukje vers boerenbrood smaakt er heerlijk bij...
Je hebt nodig:
600 g gemengde paddenstoelen
2 uien
half bosje peterselie
beetje roomboter
scheutje olijfolie
2 stengels selderijblad
2 verse laurierblaadjes
versgemalen zwarte peper
1,5 liter rundvleesbouillon
1 zakje kruiden voor kruidenboter (bijvoorbeeld duyvis)
250 ml koksroom
boerenbrood of ander brood (ciabatta/stokbrood)
Veeg de paddenstoelen schoon indien nodig en snijd ze in plakjes. Schil en snipper de uien en fruit ze samen met de paddenstoelen in wat roomboter gemengd met olijfolie.
Snijd de peterselie en het selderijblad fijn en voeg dit samen met de kruidenboter kruiden bij de padddenstoelenmix. Schenk hierbij de runderbouillon en breng aan de kook.
Voeg tot slot de koksroom toe en breng de soep op smaak met zout en peper. Geef het brood erbij. Eet smakelijk!