Auteur Topic: Kipfilet ? la Pizzaiola (Italiaans hoofdgerecht, 4 personen)  (gelezen 1777 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Kipfilet ? la Pizzaiola (Italiaans hoofdgerecht, 4 personen)
« Gepost op: 09 augustus, 2009, 22:27:13 pm »
 :duim: Toppertje!
Makkelijk van te voren te bereiden, ideaal dus voor gasten of als je alleen s'morgens tijd hebt en s'avonds lekker aan wilt schuiven na een werkdag. Even in de oven en klaar! Door het gebruik van de tomatenblokjes word het vlees heerlijk zacht...nou lees maar even verder dus!

ongeveer 400 gram kipfilet
versgemalen zwarte peper en zout
bloem
2 eetlepels olijfolie
1 blikje tomatenblokjes
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
halve rode Spaanse peper
2 theelepels oregano
100 gram dunne plakjes pittig belegen kaas
1 glas droge witte wijn

 
Ui en knoflook pellen en snipperen. Spaanse peper schoonmaken, pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.
1 eetlepel olijfolie in een kleine pan verwarmen en hierin de peperstukjes, ui en knoflook even aanzetten.
Afblussen met de wijn en laten inkoken tot er nog ongeveer 1 eetlepel over is.

De tomatenblokjes toevoegen en aan de kook brengen. Het geheel laten indikken tot er bijna geen vocht meer over is. Op smaak maken met peper, zout en oregano.
Kipfilet in dunne plakken van snijden. Bestrooien met wat peper, zout en bloem. Rest olie verhitten en kipfilet snel aan beide kanten lichtbruin bakken.

Kip naast elkaar in ovenschaal leggen. Tomatensaus erover verdelen.
Wat oregano eroverheen strooien en de kaas erover verdelen. Ongeveer 20 minuten in het midden van de oven op 200 graden, zodat de kaas is gesmolten en lichtbruin is.

Heerlijk bij pasta maar ook gewoon met gebakken aardappelen en een salade smaakt het super!Eet smakelijk!