Auteur Topic: Kalkoenfilet cordon bleu anders dan anders (met blauwe kaas en Parma ham gevuld)  (gelezen 1743 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Nah dit is zoooo lekker   :kwijl:  Deze versie van cordon bleu wikkel je de blauwe kaas in een plakje Parmaham...en daarmee vul je de kalkoenfilet... :duim:



je hebt nodig:

4 kalkoenfilets van ongeveer 200 g per stuk, in de lengte net niet doorgesneden
150 g blauwe zachte kaas (bijvoorbeeld castello blue of gorgonzola is ook lekker)
4 plakken Parmaham (dun gesneden)
1 ei
2 el meel
50 g paneermeel

Breng de kalkoenfilet op smaak  met zout en peper. Verdeel de kaas in 4 gelijke stukjes.Wikkel om elk stukje kaas een plakje Parmaham.
Vul de filets met de kaas-ham rolletjes en steek ze vast met een cocktailprikker.
Kluts het ei. Haal de kalkoenfilets achtereenvolgend door het meel, ei en paneermeel.
Bak op een zacht vuur in wat roomboter in ongeveer 10 minuten gaar. Heerlijk met een frisse salade en aardappelkroketjes.

Eet smakelijk!