"Sticky" staat voor plakkerig zoet. Deze drumsticks zijn gemarineerd in een mengsel van zoete ketjap, ketchup en 2 el basterdsuiker.
Voor een pittige variant (vind ik lekkerder): voeg bij de marinade wat gedroogde versgemalen chilipeper, een verse fijngehakte chilipeper en/of wat gemberpoeder.
Je hebt nodig:
6 drumsticks
2 el ketjap manis
6 el tomatenketchup
1 el zonnebloemolie
2 el donkere basterdsuiker
Schenk de ketchup, ketjap en olie in een lage schaal. Voeg de suiker toe en meng alles met een vork door elkaar. Wentel de drumsticks door de marinade. Dek de schaal af en met folie. Laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast en keer af en toe om.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de drumsticks op kamertemperatuur komen en verdeel ze in een ovenschaal.
bak de drumsticks in ongeveer 45-50 minuten gaar, bestrijk ze tussentijds met wat overgebleven marinade uit de ovenschaal.
Geef er friet bij met een frisse groene salade. Eet smakelijk!