Vandaag zelf gemaakt en gegeten, en superlekker!
De kipfilet marineer je een nacht of een paar uur, omwikkel met ontbijtspek en op een zacht vuurtje garen...
Krijgen jullie al trek?
Je hebt nodig:
2 kipfilets (in de lengte doormidden gesneden, dan garen ze later makkelijker)
100-150 g ontbijtspek
een zakje silvo kipkruiden paprika
voldoende olijfolie
Snijd de kipfilets in de lengte doormidden. Meng in een diepe schaal het zakje kruiden met flink wat olie.
Marineer hierin de kipfilet zo lang mogelijk.
Rol plakjes ontbijtspek om de kipfilet heen, ongeveer 3 plakjes per stukje kipfilet. Vaststeken is niet nodig.
Bak de kipfilet op een zacht vuurtje in wat roomboter gaar. Blijf er wel bij want het is niet de bedoeling dat het speklaagje hard word.
Geef er gebakken aardappelen bij met een lekker frisse komkommersla. En ohja, bij het vlees is een mosterdroomsausje heerlijk!
Eet smakelijk!