Auteur Topic: Spaanse gamba's met scherpe tomaten-pepersaus (6 personen)  (gelezen 1795 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Spaanse gamba's met scherpe tomaten-pepersaus (6 personen)
« Gepost op: 10 mei, 2009, 20:45:38 pm »
Voor de liefhebbers van pittig... heerlijke gamba's van de BBQ! Vind je de saus te heet, laat dan wat chilipepers achterwege.

Je hebt nodig:

1 bosje platte peterselie, fijngeknipt, gebruik de ene helft voor door de garnalen en de andere helft voor de saus
36 rauwe gamba's gepeld en darmkanaal verwijderd
3-4 el olijfolie
2 tenen knoflook, gepeld en geperst
zeezout

Voor de saus:

6 verse rode pepers
1 gesnipperde ui
2 teentjes knoflook, gehakt
500 g tomaten in kleine stukjes
3 el olijfolie
snufje suiker
zout en peper


Meng in een kom de peterselie, olijfolie, zeezout en knoflook met de garnalen. Laat ze even afgedekt staan, maak intussen de saus.

Hak voor de saus de spaanse pepers fijn.Doe ze met de ui en de knoflook in een keukenmachine en hak alles fijn.
Voeg de tomaten toe samen met de olijfolie en pureer het geheel.
Doe het mengsel in een steelpan op laag vuur en voeg de suiker, zout en peper toe.
Laat de saus ruim een kwartier zachtjes sudderen (let op: niet koken!)
Schenk de warme saus in een kom.

Rooster de gamba's op de BBQ, gebruik eventueel een speciaal rooster hiervoor.
Serveer met de saus en wat partjes citroen. Smullen maar!!!  :puh2:


« Laatst bewerkt op: 08 augustus, 2013, 21:45:02 pm door Mariëlle »