Hmmm zalm...van de BBQ helemaal lekker en een beetje tropisch door de mango salsa die je erbij serveert!
Je hebt nodig:
4 zalmmoten van circa 175 g per stuk
geraspte schil en sap van 1 limoen of een halve citroen
zout en peper
voor de salsa:
1 grote rijpe mango zonder pit, geschild en in blokjes
1 rode ui, fijngesnipperd
2 passievruchten
2 takjes basilicum
2 el limoensap
wat zout
Spoel de zalm af onder koud water, dep ze droog en leg ze in een passende glazen schaal.
Bestrooi de zalm met de rasp en besprenkel met het sap. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Maak intussen de salsa.
Doe het mangovruchtvlees samen met de ui in een kom. Snijd de passievruchten dormidden. Schep de inhoud met een theelepel uit de schil bij de mango en ui. Scheur de basilicumblaadjes en doe ze met het limoensap in een kom.
Breng de salsa op smaak met zout en roer hem goed door. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Rooster de zalmmoten ongeveer 4 minuten per kant en serveer de salsa erbij. Eet smakelijk!