Auteur Topic: Roergebakken biefstuk "Stroganoff"  (gelezen 2479 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Roergebakken biefstuk "Stroganoff"
« Gepost op: 28 mei, 2007, 16:07:24 pm »
 :puh2: Hoofdgerecht 4 personen


Je hebt nodig:


4 biefstukken,ongeveer 400 g of meer voor de vleesliefhebbers
olijfolie
2 kleine uien,in ringen gesneden
2 teentjes knoflook,in plakjes
250 g champignons,in plakjes
2 el tomatenpuree
1 beker crème fraîche,200 ml
gemalen,gedroogde cayennepeper of chilipeper(naar smaak,wij doen ongeveer 1,5 el)
zout en versgemalen zwarte peper
verse fijngeknipte peterselie
eventueel 3 el wodka
wok of grote hapjespan

Haal het vlees een uur voor de bereiding uit de koelkast.Snijd het in dunne plakjes.Dep het droog en bestrooi met zout en peper.
Doe 1 el olie in de wok en roerbak hierin de helft van de biefstukreepjes op hoog vuur ongeveer 2 minuten.Let op het vlees moet niet gaar worden, maar mag rosé blijven.
Schep het vlees uit de wok in een schaal en roerbak nu de andere helft van de biefstukreepjes.
Doe bij de andere biefstukreepjes in de schaal.Giet het eventuele teveel aan vocht af en dek de schaal af met aluminiumfolie.

Zet het vuur laag en fruit de ui en de knoflook glazig.Voeg evt. een eetlepel olie toe.
Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.Voeg 4 el water toe en roerbak alles nog een minuut of 2.
Voeg daarna de champignons toe.Bak ze ongeveer 3 minuten mee.
Roer de crème fraîche en de wodka door het champignon-uimengsel en breng aan de kook.

Breng de saus op smaak met de chili - of cayennepeper en wat zout.
Als de saus wat te dik is gewoon een beetje water toevoegen.Als de saus goed op temperatuur is,voeg dan de biefstukreepjes toe,schep ze ongeveer een minuut door de warme saus,strooi de fijngeknipte peterselie erover en serveer direct.

Lekker met aardappelkroketjes en salade. Eet smakelijk!
« Laatst bewerkt op: 16 september, 2013, 17:27:35 pm door Mariëlle »