Auteur Topic: Griekse souflaki spiezen (3 -4 personen)  (gelezen 2393 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Griekse souflaki spiezen (3 -4 personen)
« Gepost op: 18 maart, 2009, 10:54:33 am »
 :puh2:

Je hebt nodig:


700 gr varkensfiletlapjes
gyros kruiden (1 of 2 zakjes, silvo of versteegen)
oregano
tijm
cayenne peper
scheutje olijfolie
satestokjes of spiesjes

Snij het vlees in grove blokken en doe deze in een kom.
Breng het vlees op smaakt de alle kruiden doe een scheutje olijfolie bij vlees en meng dit door elkaar.
Laat minimaal een half uur marineren.
Rijg de blokjes vlees aan de spiezen en bak ze in een grillpan om en om gaar en bruin.

Lekker met tzaziki en een gepofte aardappel of rijst. Eet smakelijk!




« Laatst bewerkt op: 18 maart, 2009, 10:59:36 am door Marielle »



Offline Janetta

  • Lid
  • Aide de cuisine
  • *****
  • Berichten: 27
Re:Griekse souflaki spiezen (3 -4 personen)
« Reactie #1 Gepost op: 20 maart, 2009, 19:50:35 pm »
Hallo,
Aan al het andere nog niet toegekomen, maar eens de souflaki spiezen bekeken, leek me lekker, ga ik vast komende tijd uitproberen, over de andere gerechten, zal ik schrijven als ik ze gegeten heb.
groetjes Janetta

Offline Janetta

  • Lid
  • Aide de cuisine
  • *****
  • Berichten: 27
Re:Griekse souflaki spiezen (3 -4 personen)
« Reactie #2 Gepost op: 26 maart, 2009, 21:09:07 pm »
Hoi,
De souflakispiezen waren heerlijk, precies goed met de kruiden, 1 zakje op 500 gr. is genoeg, nacht laten staan in marinade. We zijn met 2 personen. Heerlijke tzatziki erbij volgens recept en rijst en vruchtensalade. Heerlijk.
Janetta

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Re:Griekse souflaki spiezen (3 -4 personen)
« Reactie #3 Gepost op: 26 maart, 2009, 21:21:41 pm »
Super dat ze zo goed in de smaak vallen!

Ff een tip: ik maak ze ook wel eens op een spiesje en dan om en om wat parten (rode) ui en blokjes paprika (rood of geel, de groene smaakt niet zo lekker), en een plakje bacon in stukkies gevouwen, ook ertussen rijgen. Het zijn dan meer shaslicks eigenlijk haha! Maareh wel Grieks gekruid!

Dus blokje vlees, stukje ui, stukkie bacon, blokje vlees, stukje paprika...steeds om en om. Ongeveer 4 blokjes vlees per spies.
Ook erg lekker!  :yes: