Wat zeggen ze ookal weer?
, daar zit wat in!
Je hebt nodig:
2 el boter
1 ui, gesnipperd
250 g gegaarde wijnzuurkool
150 g gebraden fricandeau, in plakjes (vleeswaar)
2 harde broodjes naar smaak
halve el honing
1 el mosterd
2 augurken, in plakjes
Verhit 1 eetlepel boter in een pan en fruit de ui. Schep de wijnzuurkool erdoor en stoof de zuurkool afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar. Verhit in een koekenpan ook 1 eetlepel boter en bak de gebraden fricandeau snel om en om bruin. Snijd de broodjes open en leg de helften naast elkaar op twee borden.
Schep de zuurkool op de broodjes en leg de plakjes gebakken vlees erop. Roer 50 ml water met de honing en mosterd door het bakvet van het vlees en schep de jus over het vlees. Garneer met plakjes augurk.
Eet smakelijk!