Anders dan anders, zoet accent van marinade met honing,ketjap manis,gember en frisse citroen!
Je hebt nodig:
8 kipkarbonades
marinade:
1 el tomatenketchup of chilisaus
2 el vloeibare honing
2 el ketjap manis
sap en rasp van een citroen
2 teentjes knoflook, geperst
2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
100 ml koude kippenbouillon
evt een paar schijfjes citroen
Snijd, indien nodig, overtollige vetstukjes van de karbonades en leg ze in een ovenschaal.
Klop alle ingredi?nten voor de marinade door elkaar en giet dit over de kip.
Schep de kip goed om en laat deze minimaal 2 uur in de koelkast marineren. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schep de kipkarbonades nog even om en bak ze in ongeveer 50 minuten gaar en bruin. verdeel eventueel wat schijfjes citroen op of naast de kip.
Keer de kip halverwege de bereidingstijd om.
Geef er rijst of friet bij met boontjes of sla. eet smakelijk!