Auteur Topic: Salade met teriyaki gemarineerde biefstuk en sjalotjes ( 2 personen lunch)  (gelezen 3225 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle

De biefstuk marineer je minimaal 12 uur van tevoren...dus smaakt super lekker en is makkelijk voor te bereiden de dag ervoor!




Je hebt nodig,

Voor de marinade:

4 el sojasaus
6 el droge sherry
1 el witte witte wijnazijn
2 el honing
1 tl verse gember( of halve tl gemberpoeder)
1 teentje geperste knoflook


de rest:
2 x 125 g biefstuk
1 zakje gemengde sla
6 sjalotjes
50 g boter

Biefstuk marineren:

Doe alle ingredi?nten voor de marinade in een kom en roer deze goed door elkaar. Snijd elke biefstuk in 6 dikke plakken en schep deze door de marinade. Zet de teryakibiefstuk afgedekt 12 uur in de koelkast. Keer de biefstuk tussentijds in de marinade om.

Was de taug? en snijd de dunne worteltjes eraf. Was de winterwortel, maak deze schoon en snijd de wortel met behulp van een kaasschaaf in dunne plakken. Herhaal dit met de komkommer. Verdeel de plakken wortel, komkommer en de sla over 4 borden. Pel de sjalotjes en snijd ze in partjes.

Verwarm 25 g boter in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes 5 minuten op laag vuur. Schep de sjalotjes uit de pan. Laat de biefstukreepjes op keukenpapier uitlekken, bewaar de marinade en verhit de overige boter in de koekenpan.

Bak de biefstukreepjes in ca. 1 minuten op hoog vuur bruin, zodat de biefstuk van binnen rood blijft. Neem de biefstukreepjes uit de pan. Verwijder 5 eetlepels braadvet uit de pan en blus het overige braadvet op hoog vuur af met teryakidressing en verhit de sjalotjes kort mee.
Leg de reepjes biefstuk op de salade, verdeel hierover de warme teryakidressing met sjalotjes. Garneer de salade met taug?.

Eet smakelijk!