Een heerlijk Thais origineel recept, ziet er ingewikkeld uit maar is supersnel en makkelijk te maken, zorg gewoon dat je alles al klaar hebt staan wat voorgesneden is.
Je hebt nodig:
250 g kipfilet
halve el phae nang currypasta (toko)
1 citroenblad (toko, of rasp van halve citroen)
1 sjalot
1 el vissaus
1 el suiker
halve chilipeper in schuine ringen
Snijd de kipfilet in schuine dunne plakjes van 2x 2 cm en een have cm dik. Snijd de sjalot grof en het citroenblad in fijne reepjes.
Doe een beetje currypasta (ca 1 el) en verwarm even, voeg dan wat kokosmelk toe. Roer goed door en laat even sudderen.
Voeg dan de kipfilet en de sjalot toe en weer even doorsudderen.
Voeg de rest van de kokosmelk, suiker en vissaus toe. Kook 5 minuten door zodat de kip beetgaar is.
Voeg dan de reepjes citroenblad toe en serveer met wat reepjes lombok en serveer direct met wat basmatirijst.
Eet smakelijk!
Bron recept: Kookcursus BaiYok