Tournedos met een heerlijke zelfgemaakte Stroganoffsaus!
4 tournedos op kamertemperatuur
zout, peper
50 g + 1 eetlepel boter
20 g gerookt mager spek
1 ui, gesnipperd
5 champignons, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
halve el tomatenpuree
halve el paprikapoeder (mild)
1 borrelglaasje wodka
500 ml liter slagroom
cayennepeper
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter in een pan. Bak het vlees ca 4 minuten om en om.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.
Schenk het bakvet uit de pan en verwarm in dezelfde pan 1 el boter.
Spekjes in ongeveer 8 minuten lichtbruin bakken. Ui, champignons en knoflook toevoegen en ongeveer 5 minuten meebakken. Tomatenpuree 3 minuten meebakken zodat het ontzuurt.
Paprikapoeder, wodka en slagroom toevoegen. Op laag vuur laten inkoken tot een dunne saus.
Op smaak brengen met wat zout en cayennepeper. Schenk de saus in een schaaltje en serveer bij het vlees.
Eet smakelijk!