Dit recept kun je ook gebruiken voor varkensvlees, neem dan hamlapjes in plaats van kipfilet.
2 uien, gepeld en gesnipperd
500 g kipfilet of varkensvlees in reepjes of kleine blokjes van 2 x 2 cm
250 g champignons
1 zakje nasikruiden (klein zakje, Conimex)
125 ml room
8 el ketjap
8 el azijn
8 el tomatenketchup
1 tl sambal oelek
1 tl sambal manis
1 tl sambal brandal
2 el olie
2 el pindakaas
Roer de ketchup, ketjap, azijn en alle sambal door elkaar. Voeg de nasikruiden toe en de vleesblokjes/reepjes. Laat minimaal 6 uur marineren.
Fruit de ui aan in wat olie.. Voeg het vlees en de champignons toe en bak lekker bruin.Voeg dan de room en pindakaas toe.Een half uur laten sudderen met deksel op de pan.
Lekker met rijst en spercieboontjes met spekjes en rode pepertjes. Eet smakelijk!