Yumyum! Je kunt de garnalen natuurlijk ook zonder de tagliatelle serveren als hapje.
Je hebt nodig:
1kg ongepelde grote garnalen, kop mag eraf maar de rest moet je laten zitten(met schaal bereid heb je veel meer smaak!
)
1 blikje tomaten puree (15 g?)
4 tenen knoflook
stevige scheut cognac
stevige scheut olijfolie
scheut oestersaus
1 grote rode peper
dragon (naar smaak)
dille (naar smaak)
bosje lente ui
zout en vers gemalen zwarte peper
1 beker cr?me fraiche
Halve zak met inktvis inkt gekleurde tagliatelle (zwarte tagliatelle)
Marineer de garnalen in de knoflook, oestersaus, olijfolie, pepers, dragon, dille, zout, peper en cognac. Minimaal 2 uur laten marineren.
Zet een grote pan water op met wat zout en olijfolie en kook hierin de tagliatelle beetgaar.
Verhit intussen een wok en bak hierin de garnalen snel gaar tot ze roze worden.Voeg halverwege de tomatenpuree toe, dan kan die even meefruiten.
Zet het vuur laag en voeg de lente ui toe samen met de cr?me fraiche.
Serveer met de tagliatelle en evetnueel een pittige rucolasalade.
Eet smakelijk!