Deze pastasaus is heerlijk bij dunne pastasoorten, zoals spaghetti of tagliatelle.
je hebt nodig:
pasta naar keuze, genoeg voor 2 personen, beetgaar gekookt
geroosterde paprika op olie (kant en klaar in pot, ongeveer 100 g in dunne reepjes gesneden)
2 tenen knoflook
klein blikje ansjovisfilets
1 glas droge witte wijn
een pakje slagroom of room culinair( minder vet, maar ach...)
paar el kappertjes
wat versgeknipte peterselie
Pers de knoflook. Laat de ansjovisjes uitlekken en fruit ze in wat olie aan samen met de knoflook tot de visjes uit elkaar vallen.
Voeg de paprika toe samen met een glas droge witte wijn en de room.
Laat de saus iets indikken. Voeg de kappertjes toe en breng de saus op smaak met zwarte peper. (zout is niet nodig omdat de vis en de kappertjes ook al vrij zoutig zijn).
Verdeel de pasta over 2 borden, verdeel de suas over de pasta. bestrooi met versgeknipte peterselie.
Eet smakelijk!