Auteur Topic: Ananas-kerriesaus (lekker bij gevogelte of varkensvlees)  (gelezen 1848 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Ananas-kerriesaus (lekker bij gevogelte of varkensvlees)
« Gepost op: 14 november, 2008, 17:28:20 pm »
Supersnelle koude saus, smaakt bij heel veel dingen heerlijk, ook lekker bij een tosti bijvoorbeeld of een stukje kipfilet.  :puh2:

1 pot mayonaise, ongeveer 500 ml
3-4 el kerriepoeder
1 klein blikje ananas
5 el sap uit het blik
1 grote ui, gesnipperd en glazig gebakken, afgekoeld


Pel en snipper de ui, bak hem glazig in iets olijfolie samen met de kerriepoeder. Zo komt de smaak van de kerrie wat meer naar voren. Laat het mengsel goed afkoelen.

Laat de ananas uitlekken en vang het sap op. Snijd de ananas in heel kleine stukjes.
Meng de mayonaise met de stukjes ananas en 5 el sap. Meng het kerrie-uimengsel erdoor.

Deze saus is in een schone pot ongeveer een week houdbaar. Eet smakelijk!