Heerlijk kipfiletje, anders dan anders. Door de honing/ketjap marinade een heerlijke combi!
Je hebt nodig:
60 g gehakte walnoten
4 el verkruimelde cornflakes
2 el vloeibare honing
2 el ketjap manis
klein scheutje olijfolie
4 kipfilets
zout
peper
Verwarm de oven voor op180 graden.
Meng de walnoten en de cornflakes in een diep bord. Roer vervolgens de honing, iets olijfolie en ketjap door elkaar. Bestrooi de kip eerst met zout en peper.
Bestrijk daarna met het honing-ketjapmengsel. Laat ongeveer een uurtje marineren op kamertemperatuur.
Bestrooi de filets aan beide kanten met het notenmengsel en druk even aan.
Doe de kipfilets in een passende ovenschaal, die lichtjes is ingevet met wat boter of olie. Bak hierin de kipfilets gaar, onder af en toe omdraaien, in ongeveer 30 minuten. Let goed op dat de noten niet verbranden, dek de schaal anders eventueel af met aluminiumfolie.
Lekker met aardappelpuree of gratin met broccoli erbij.
Eet smakelijk!