Auteur Topic: Biefstuk met romige whiskysaus ( 4 personen, hoofdgerecht)  (gelezen 2609 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Biefstuk met romige whiskysaus ( 4 personen, hoofdgerecht)
« Gepost op: 23 oktober, 2008, 22:28:17 pm »
Dit is van oorsprong een Schots recept met in de hoofdrol een heerlijke volle saus!  :puh2: Zelfgemaakte friet of gebakken aardappelen en een salade smaakt er heerlijk bij.


Je hebt nodig:

4 biefstukken op kamertemperatuur
50 gram boter
2 sjalotten, fijngesnipperd
60 ml Schotse whisky
2 tl grove mosterd
150 ml runderbouillon
125 gram champignons, in plakjes gesneden
250 ml slagroom
1 el gehakte peterselie
zout en zwarte peper


Begin met de saus:
Smelt de helft van de boter en fruit daarin de sjalotten. Voeg de whisky toe en steek deze aan. Wacht tot de vlammen gedoofd zijn en voeg dan de mosterd, bouillon, champignons en slagroom toe. Kook dit in tot de helft.

Breng de biefstukken op smaak met peper en zout. Smelt de resterende boter in een grote, zware koekenpan en bak daarin de biefstukken naar eigen smaak rauw, medium of well done.

Roer de peterselie door de saus, warm hem nog even door en breng op smaak  met zout en peper. Serveer de biefstuk met de saus.