Dit is een turboversie voor mensen met weinig tijd en die toch zin hebben in een klassieker als dit. Normaal is dit eigenlijk een stoofpot, maar de smaak komt zeker in de buurt!
Bak de biefstuk niet te lang, anders word deze alsnog taai.
Als je tegelijkertijd wat rijst kookt of aardappelpuree maakt heb je in 20 minuten een heel lekker maaltje!
Je hebt nodig:
2 biefstukken (200/250 g totaal, in reepjes van 1 cm dik gesneden en licht bestrooid met zout en wat zwarte peper)
100 g magere spekreepjes
1 rode ui, in halve ringen
wat roomboter
1 glas rode wijn
1 tl bouillonpoeder naar smaak of eenderde bouillonblokje, verpulverd
2 el uitgelekte zilveruitjes uit een pot
wat allesbinder (maïzena)
Verwarm iets boter in een pan en bak hierin de spekreepjes en de ui. Bak tot de ui glazig ziet, voeg dan de biefstukreepjes toe. Bak de reepjes rondom lichtbruin in circa 2 minuten.
Blus af met de rode wijn en roer het bouillonpoeder erdoor. Bestrooi met wat zwarte peper. Roer de zilveruitjes door het vlees en bind de saus met wat allesbinder ogelost in water tot de gewenste dikte. Proef de saus en voeg naar smaak nog zout en/ of peper toe. Lekker met aardappelpuree en sperzieboontjes of rode kool.
Eet smakelijk!