Auteur Topic: Gember- knoflooksaus voor bij gevogelte  (gelezen 1695 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Gember- knoflooksaus voor bij gevogelte
« Gepost op: 21 september, 2008, 18:32:51 pm »
Aparte, kruidige romige saus voor bij kippen en kalkoenvlees.

1 el geraspte genberwortel (geraspt of kant en klaar)
125 ml cr?me fra?che
1 citroen, 1 el rasp en al het sap van deze citroen
1 teen knoflook, fijngehakt
2 el platte peterselie, fijngehakt
halve el olie

Fruit de gember en de knoflook zachtjes in de olie. Laat glazigkleuren en laat afkoelen.
Meng de cr?me fra?che met de citroenrasp- en sap. Meng de knoflook/gembermix erdoor en wat peterselie. Serveer de saus koud.