Alweer zo'n heerlijke quiche, past helemaal in het seizoen. Voor een niet-vega variant kun je er mager uitgebakken spekreepjes door doen, voordat je het eimengsel toevoegt.Supermakkelijk te maken! Hij moet alleen nog 45 minuten bakken in de oven.
Je hebt nodig:
6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
2 el olijfolie + klein beetje om in te vetten
2 uien, geschild en in halve ringen gesneden
1 courgette in plakjes gesneden
4 zongedroogde tomaten in olie, in kleine stukjes gesneden
80 g pecannoten
2 el paneermeel
200 g roombrie in plakken
5 eieren (EKO)
200 ml slagroom
zout, versgemalen zwarte peper
extra nodig: springvorm van ca. 26 cm doorsnede
Vet de springvorm in met olie. Verwarm de oven voor op 220 ?C .
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui met de courgette ca. 3 min. op een hoog vuur.
Bekleed de vorm met het bladerdeeg en druk de randen stevig tegen elkaar. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met de paneermeel, verdeel de uien, courgette, tomaten en noten eroverheen. Verdeel de brie erover.
Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper. Schenk het eimengsel over de taartvulling en flap de uitstekende deegflappen over de taart.
Bak de taart in ca. 45 min. gaar en goudbruin.
Een salade die er goed bij past is bijvoorbeeld met veldsla, honingmosterddressing en pijnboompitjes (voor een niet vega variant geef je gebakken spekjes door de salade).
Eet smakelijk!